Max Boerman Max Boerman Architectural Designer

In 2019 Archi-Tectonics was invited for a competition organized by the University of Tel Aviv in Israel. The design brief for this project was for a new School of Architecture that incorporated the David Azrieli Archive and public commercial spaces. 

The design concept proposes a hybrid structure that creates a new gateway to campus, blends learning, cultural, and social spaces, and promotes sustainability. A large stair slices through the building, creating a raised plaza and sculpture garden that links the city and the campus. The top volume, The Architecture School, cantilevers over the new entrance plaza, offering an iconic gateway to TAU. Studio layouts are flexible and connected visually across the suspended Auditorium connects to the roof garden, giving lecturers and their audiences panoramic views of Tel Aviv University and the ocean beyond. 

The stacked building volumes are wrapped by exterior walkways and a self-cleaning, nitrous oxide-absorbent concrete screen, parametrically modeled to respond directly to the sun’s path over the site. Polluted air is cleaned before it is cycled through the building as passive ventilation, and direct sunlight is diffused into ambient light before comes into the studios’ flexible layouts and the Archive spaces.

Project Responsibilities
I worked on the project as Lead Designer of the design team, which included project management, research & analysis, concept design, 3D modelling, spatial organization, creating of diagrams, renderings and animations, meeting with our local design partner and consultants, and creating of the submission documents. 

Copyright: Archi-Tectonics NYC, LLC